Termékeink

A Kísérleti Üzem rendszeresen állít elő kereskedők és termesztők részére gyümölcsfa oltványokat, zöldségeket, gyümölcsöket, hibrid vetőmagot, zöldség illetve gyógy- és fűszernövény palántákat, dísz- és gyümölcsfaiskolai szaporítóanyagot, ökológiai termesztésből származó zöldségféléket, gabonát. Magánemberek részére is értékesítünk gyümölcsfaiskolai oltványokat, konténeres örökzöld és lombhullató fásszárú, valamint évelő dísznövényeket, gabonaféléket, gyümölcsöt, biotermékeket. Szezonban rendszeresen tartunk, szedd magad akciókat is.

 

Kedves Érdeklődők!
 A Szedd Magaddal, Termény- és Villámvásárainkkal kapcsolatban kérjük, IDE kattintva olvassák el jegyzetünket.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

!!!MOST SZOMBAT DÉLELŐTT IS NYITVA AZ ÁRUDA!!!

Kedves Vásárlóink!

Ne feledjék, a héten még szombaton is nyitva leszünk, azaz november 16-án is várjuk Önöket!
Faiskolai árudánkat nyitva tartjuk, 8-12 óra között.

Faiskolai árudánkban különféle dísznövények, cserepes örökzöldek, lombhullatók, évelő növények is folyamatosan kaphatóak.

Kapható még, a készlet erejéig:
- bio burgonya (400,- Ft/kg)
- Idared alma (300,- Ft/kg)
- birsalma (350,- Ft/kg)
- cékla (220,- Ft/kg)

 

Várjuk Önöket szeretettel!

---------------------------------------------------------------------------------------

GYÜMÖLCSFA  ---  GYÜMÖLCSFA --- GYÜMÖLCSFA

-----------------------------------------------------------------------------------------

Rendelésre történő cékla értékesítés!

Kedves Vásárlóink!

Zöldségtermesztési Ágazatunkban megtermelt cékla rendelésre van lehetőség, a készlet erejéig (nagy mennyiségünk van, melyek felszedése folyamatosan történik).

Ára: 220 Ft/kg. A cékla tisztított és mosott, vegyes méret, nem fás.

Rendelés menete:

A rendelés a készlet erejéig folyamatosan történik. Minden héten szerda 12:00 óráig leadott rendeléseket, az adott hét csütörtökön, 7:00-15:00 között és pénteken, 7:00-12:00 között lehet átvenni. Szerda, 12:00 után leadott rendeléseket már csak a következő héten tudjuk kiszolgálni.

Minden rendelést írásban visszaigazolunk.

Kérjük, hogy rendelésüket a Facebook poszt alatt nyilvánosan, vagy a Facebook-on Messenger üzenetben, vagy a kiserletiuzem@kertk.szie.hu email címre elküldve legyenek kedvesek leadni. Kérjük megadni, hogy pontosan mennyit szeretnének. A termékeket minden esetben a Kísérleti Üzem és Tangazdaság központi irodájában (a buszmegállónál található nagy sárga épület) lehet majd átvenni.

Amíg a termékekből van, addig ez a lehetőség nyitott.

Várjuk megrendeléseiket.

 

 

 

Ágazataink termékei

 

Dísznövénytermesztési Ágazatunkban

Örökzöld és lombhullató növények, évelők kis- és nagy konténeres szaporítóanyagait állítjuk elő. Tavasszal egynyári, ősszel kétnyári palánták is kaphatók a készletek erejéig. A termesztett fajtáink télállóak, nagy cserépben termesztjük azokat. Balkonládába, sírok díszítésére vagy kertekbe is kiválóan ültethetők, következő év nyár elejéig virágoznak. Az alábbi hivatkozásokra kattintva elérheti árlistáinkat:

 

 

 

 

Gyógynövénytermesztési Ágazatunkban

Saját termelésű, tisztított, jó minőségű étkezési mákot, illetve cserepes gyógy- és fűszernövényeket kínálunk megvételre.

LEVENDULA NAP és Gyógynövény ismereti séta: kora nyáron várható, részleteket akkor tudunk közreadni, ha már látjuk, hogy a rendezvényt meg tudjuk tartani. Kérjük figyeljék oldalunkat.

     

 

 

Gyümölcstermesztési illetve Nemesítési Ágazatainkban

Elsősorban kereskedőnek, illetve szedd magad akciók keretében értékestünk saját termelésű gyümölcsöket (alma, cseresznye, meggy, kajszibarack).

Várható gyümölcsfélék 2019. évben:
- cseresznye: 2019. május végétől  várható leszedett termés értékesítés.
- meggy: 2019. június közepétől várható „Szedd magad” és leszedett termés értékesítés is.
- kajszibarack: 2019. június végén, július első felében várható. "Szedd magad" és leszedett termék értékesítés is várható.
- őszibarack: 2019. július elejétől várható, elsősorban leszedett termés értékesítés, de lehet, hogy lesz „Szedd magad” is.
- bodza: „Szedd magad”-ban nem hirdetjük, általunk szedett termés értékesítése lesz csak, várhatóan 2019. július végétől, kis mennyiségben.
- szilva: „Szedd magad”-ban nem hirdetjük, általunk szedett termés értékesítése lesz csak, várhatóan 2019. augusztus közepétől.
- alma: 2019. szeptember végétől várható Szedd magad és leszedett termés értékesítés is. Sajnos nagy fagykárunk volt, így idén kevés alkalom lesz.
- homoktövis: „Szedd magad”-ban nem hirdetjük, általunk szedett termés értékesítése lesz csak, várhatóan 2019. augusztus közepétől, kis mennyiségben.
- körte: „Szedd magad”-ban nem hirdetjük, csak általunk szedett termés értékesítése lesz, várhatóan 2019. augusztus közepétől.
- galagonya: „Szedd magad”-ban nem hirdetjük, csak általunk szedett termés értékesítése lesz, várhatóan 2019. október elejétől.
- birs: „Szedd magad”-ban nem hirdetjük, csak általunk szedett termés értékesítése lesz, várhatóan 2019. október elejétől.
 
Egyéb előzetes, hasznos tudnivalók:
 
FAJTÁK:
Mivel gyümölcstermelő Ágazataink ültetvényei alapvetően fajtagyűjtemények, így nagyon sok fajtával rendelkezünk. Kérjük, ne írjanak kérdést a fajták tekintetében, hiszen rengeteg fajtánk van, nehéz lenne mind felsorolni. A legtöbb hazánkban is ismert fajta megtalálható ültetvényünkben. Friss fogyasztásra, befőzésre (befőttnek, lekvárnak, lének), aszalásra, sőt szeszes ital készítésére is alkalmas fajták mind megtalálhatóak ültetvényünkben.
 
HELYSZÍN:
A SZIE KETK Kísérleti Üzem és Tangazdaság gyümölcstermeléssel is foglalkozó Ágazatainak ültetvényei. A pontos helyet mindig az adott hirdetésben részletezzük, de bármelyik alkalomra is jönnek, a központ mindig ugyan az lesz, a terményvásárokat itt helyben tartjuk, az ültetvénybe pedig szintén erről a helyről jutnak ki. Ennek címe és elérhetősége:
1238 Budapest, Túri István út 2. GPS: 47.398907 és 19.149325. Nagy sárga épület, közvetlenül a főút mellett, a buszmegállókban, mellette napelem park látható.
Megközelíthetőségünkről (tömegközlekedéssel és autóval) részletesen weboldalunkon tájékozódhatnak: http://kiserletiuzem.kertk.szie.hu/bemutatkozas/elerhetosegeink
A Túri István út 2. számnál, -a buszmegállónál, ahol a sárga épület is megtalálható-, keressék majd a “Szedd Magad” feliratot és nyilakat, így könnyen eltalálnak ültetvényünkbe. Akik busszal érkeznek, úgy készüljenek, hogy egyes ültetvényeinkbe a buszmegállótól akár 1 km is kell az ültetvényig sétálni és az még csak az ültetvény sarka! Tehát sok a gyalogos út, kérjük, erre készüljenek. A terményvásárok pedig nagyon közel a buszmegállóhoz zajlanak, ezek könnyebben elérhetőek tömegközlekedéssel is.
 
MIT HOZZON HA „SZEDD MAGAD”-RA ÉRKEZIK?
Létrát az adott ágazat általában tud adni, azonban kérjük, hogy hozzanak magukkal szedőedényt (javasoljuk a füles vödröt, kampóval), illetve göngyöleget, melyben a leszedett gyümölcsöt el tudják vinni. Mi sem vödröt, sem rekeszt, vagy ládát nem tudunk a leszedett termés elviteléhez biztosítani.
Az időjárásra való tekintettel javasolt a szellős ruha, kalap, naptej! Esetenként nagyon sok a szúnyog, illetve kullancs is van, tehát mindenképp érdemes riasztóval készülni.
Szedd magad esetén akár több órát is el lehet az ültetvényben tölteni, így innivalót mindenképp hozzanak magukkal, de akár egy kis ennivalót is bekészíthetnek.
 
HOGYAN ZAJLIK A SZEDD MAGAD?
Az előre meghirdetett napokon és időpontok között várjuk Önöket az ültetvényeinkbe. Általában már a szedésre is előre be kell jelentkezni, ez nekünk a szervezés miatt fontos. Az előzetese bejelentkezés módjáról mindig az adott hirdetésben fogunk tájékoztatást adni. Azonban minden szedd magadban közös, hogy a helyszínre történő érkezéskor, a szedés előtt van egy regisztráció és tájékoztatás. A helyszínen mindig kint vagyunk, érkezéskor keressék az Üzem munkatársait. Rövid eligazítás, helyszíni tudnivalók és információk elmondása után lemérjük és rögzítjük azoknak a göngyölegeknek a súlyát, melybe a termést elviszik. A végén ezt a tára súlyt a mennyiségből természetesen kivonjuk. Ezek után Önök szedik maguknak a termést, majd szedés végén lemérjük és az általunk meghirdetett áron fogják azt kifizetni. Az értékesítés helyszínén online pénztárunk működik, minden értékesítés mellé blokkot adunk, illetve aki kér, természetesen számlát is tudunk kiállítani.
 
EGYÉB INFORMÁCIÓK, „ÖNÖK KÉRDEZTÉK”
Visszatérő kérdések, melyek mindenkinek hasznosak lehetnek:
Kérdés: Mikor lehet bejelentkezni a szedésekre? Válasz: A szedd magad napokra kizárólag akkor és az a poszt alatt lehet jelentkezni, amikor az adott gyümölcsöt, pontos szedési nappal meghirdetjük. Előzetes jelentkezéseket sajnos nem tudunk fogadni. Kérjük ne is írjanak ilyen tárgyú üzeneteket, mert minden esetben azt a választ adjuk, hogy csak a hirdetésünk megjelenésekor fogadunk jelentkezéseket.
 
Kérdés: Miért nincs hétvégére időpont? Aki dolgozik, az hétköznap nem tud elmenni a szedésre. Válasz: Sajnos egyelőre nem tudjuk bevállalni a hétvégét. Van sok hely, Pest környékén is, ahol hétvégén is lehet szedni, mi sajnos nem tudjuk megoldani. Egyébként nagyon sokan jönnek hétköznap is. Nincs több száz hektárunk, tehát amúgy sem lenne jó, ha tömeg lenne.
 
Kérdés: Szedd magadra jöhet az egész család? Gyerekek jöhetnek? Válasz: Igen, természetesen örömmel látunk mindenkit, jöhet a Család apraja nagyja, de gyermekek 18 éves korig csak szülői, vagy nagykorú felügyelettel jöhetnek szedni.
 
Kérdés: Mi csak a gyerekekkel mennénk ki, csak pár kilót szedünk, inkább az élményért mennénk, így is lehet? Válasz: A meghirdetett napokon és időpontban természetesen lehet jönni. Nincs legkisebb szedési mennyiség (ha ettől még is eltérő az adott szedés, azt előre jelezzük), bármennyit lehet szedni a készlet erejéig.
 
Kérdés: Babakocsival be tudunk menni az ültetvénybe? Válasz: Igen, be lehet jönni. Ültetvényeink döntő többsége füvesített, így a babakocsi is a legtöbb helyen eltolható, de azért ez nem aszfalt, erre készüljenek!
 
Kérdés: Kutyát be lehet vinni. Válasz: Sajnáljuk nem. Állatot behozni még pórázon sem szabad.
 
Kérdés: Mennyire lehet autóval megközelíteni a fákat? Válasz: Minden helyen el lehet menni az ültetvényig autóval, illetve egyes helyeken a sorokba is be lehet menni.
 
Kérdés: Csoportokat is fogadnak? Ovis/iskolás csoporttal lehet menni? Válasz: Igen lehet jönni, de amennyiben csoportos látogatásra érkeznének, kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a kiserletiuzem@kertk.szie.hu email címen. Csoportos látogatás esetén, (mivel általában itt a fő cél nem a szedés, hanem az élmény, a tudás, esetlegesen egy kihelyezett környezetóra megtartása), más a rendszerünk, mint a sima szedd magad alkalmakkor. Csoportokat kizárólag előre, írásban egyeztetett módon tudunk fogadni. Keressenek minket bátran! Tájékoztatásul írjuk, hogy a 2017-es szezonban közel 2.500 fő 15 éven aluli óvodást és iskolást fogadtunk, pozitív visszajelzésekkel.
 
 
FONTOS!
Csak és kizárólag az általunk írt és megosztott tartalmakért vállalunk felelősséget. Tartalmakat Facebook és weboldalunkon adunk közre. A további megosztásokból, részlegesen továbbított és egyéb módon torzult, elavult hirdetéseinkre történő hivatkozásokért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, minden esetben nézzék meg, hogy a bejegyzést valóban mi adtuk-e közre, illetve mikor frissítettük utoljára. A frissítések idejét mindig betesszük a bejegyzésbe.
 
 
Reméljük, hogy tájékoztatónkkal felkeltettük érdeklődését és figyelemmel követi oldalunkat, hogy időben értesülhessen gyümölcs vásárainkról.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a terményvásárok idején általában nem csak gyümölcs, hanem bio termékek, zöldségfélék, gyógy- és fűszernövények, dísznövények, gyümölcsfák, gabonák és szálas takarmányok értékesítése is zajlik, vagyis általában minden Ágazatunk jelen van a terményvásárok alkalmával. A pontos kínálatot és árakat szintén a terményvásárok hirdetésében adjuk majd meg.
Szeretettel várjuk Önöket!

 

Faiskolai Ágazatunkban

Szabadgyökerű és konténeres gyümölcstermő növényeket termesztünk. A fő szezon az őszi kitermelés, vagyis október közepe után kezdődik és egészen a tartós fagyokig tart. A tavaszi értékesítés a fagymentes időszak beálltával kezdődik, szabadgyökerű növényeket április közepéig, konténeres növényeket a készlet erejéig egész évben árusítunk. A szaporítási időszakban oltóvesszőt és szemzőhajtást is értékestünk saját üzemi törzsültetvényünkről.

 

 

Ökológiai Gazdálkodás Ágazatunkban

Minősített bio zöldségeket és takarmányt (szemes gabona és szálas/bálás termékek) árusítunk kis és nagy tételben. Heti hírlevelünkre feliratkozva időben értesülhet aktuális kínálatunkról. Amennyiben szeretne a hírlevélre feliratkozni, kérjük, írjon egy emailt az okoagazat@kertk.szie.hu email címre.  

Jelenlegi termékeinkről az ágazat külön Facebook oldalán tájékozódhatnak: https://www.facebook.com/okoagazat/

Jelenleg is kapható termékek:

Bio fejes saláta: 550,- Ft/fej (kizárólag rendelésre szedjük)

Bio csomós főzőhagyma: 350,- Ft/csomó (kizárólag rendelésre szedjük)

Rozs takarmány gabona (ömlesztett): 50,- Ft/kg

 

 

 

 

Szántóföldi Termelés Ágazatunkban

Elsősorban szemes takarmány, illetve szálas, bálás termények kaphatóak. Ezen kívül a központi termeléshez tartozó gyümölcs ültetvényekről gyümölcsfélék is bővíti a kínálatunkat. Jelenlegi folyamatosan kapható termékeink:

 

 

Zöldségtermesztés Ágazatunktól

A saját nemesítésű hibrid paprikáink - HRF F1, Balaton F1, Édes Spirál F1, Csípős Spirál F1 - vetőmagjait színes tasakos és félprofi csomagolásban kizárólag a Zöldségmag Kft-től lehet beszerezni, 50, 250, 500 és 1000 szemes kiszerelésben. A Zöldségmag-os vetőmagokat (a Royal márkanév alatt) csak a gazdaboltok és a mezőgazdasági szaküzletek árusítják országszerte. A HRF hibridünk profi kiszerelésben a Monsanto (De Ruiter) fajtakínálatában továbbra is szerepel.

A tavaszi időszakban évek óta nagy sikerrel tartjuk meg a palántavásárokat, melyek alkalmával magánszemélyeket is kiszolgálunk.

 

PALÁNTAVÁSÁROK 2019

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzem és Tangazdaság ZÖLDSÉGTERMESZTÉSI ÁGAZATA az alábbi időpontokban tervez palántavásárt tartani

2019. április 26. (péntek)        10 – 18 óráig   BUDAPEST, Budai Campus "Tavaszkert" Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár, 1118 Bp. Villányi út 29-43.

2019. április 27. (szombat)      9 – 18 óráig   BUDAPEST, Budai Campus "Tavaszkert" Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár, 1118 Bp. Villányi út 29-43.

2019. április 28. (vasárnap)     9 – 18 óráig   BUDAPEST, Budai Campus "Tavaszkert" Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár, 1118 Bp. Villányi út 29-43.

 

 

2019. április 29. (hétfő)           10 – 15 óráig    SOROKSÁR, 1238 Budapest, Túri István Út 2., a Zöldségtermesztési Ágazat palántanevelő fóliasátránál

2019. április 30. (kedd)             8 – 18 óráig    SOROKSÁR, 1238 Budapest, Túri István Út 2., a Zöldségtermesztési Ágazat palántanevelő fóliasátránál

2019. május 07. (kedd)             8 – 14 óráig    SOROKSÁR, 1238 Budapest, Túri István Út 2., a Zöldségtermesztési Ágazat palántanevelő fóliasátránál

2019. május 08. (szerda)         11 – 14 óráig   BUDAPEST, Budai Campus (Ménesi úti "A" épület, büfé szint)

2019. május 09. (csütörtök)   11 – 14 óráig    GÖDÖLLŐ, Gödöllői Campus, Zsibongó (Páter Károly utca 1.)

 

2019. május 10. (péntek)          8 – 12 óráig    SOROKSÁR, 1238 Budapest, Túri István Út 2., a Zöldségtermesztési Ágazat palántanevelő fóliasátránál

2019. május 11. (szombat)       9 – 14 óráig    SOROKSÁR, 1238 Budapest, Túri István Út 2., a Zöldségtermesztési Ágazat palántanevelő fóliasátránál

 

2019. május 17. (péntek)          8 – 18 óráig    SOROKSÁR, 1238 Budapest, Túri István Út 2., a Zöldségtermesztési Ágazat palántanevelő fóliasátránál

 

Az egyes időpontokhoz tartozó kínálati listát az oldal tetetjre görgetve, az egyes időpontokra kattintva le tudják tölteni.

 

 

 

 

FOTÓ - VIDEÓ készítéshez helyszín biztosítása

Kedves Érdeklődők!

Fotózásra, videó, film készítésre van lehetőség a Szent István Egyetem Kísérleti Üzem és Tangazdaságában. Ezek mindig előre egyeztetett időpontok, melyekért fizetni kell.

A fotózás díja bruttó 10.000 Ft/óra. Az ár tartalmazza az előre megbeszélt helyszín zavartalan használatát 1-5 fő részére. További igények esetén (áram, átöltözési lehetőség, stb.) külön megbeszélés tárgya az ár esetleges módosulása.

A helyszínen történő készpénzes fizetés mellett áfás számlát állítunk ki.

Több tíz hektáros gyümölcs ültetvényeinkben fiatal (kisebb) és idősebb (nagyobb), alma, meggy, cseresznye, illetve kajszi és őszibarack fák találhatóak, melyek főleg a virágzás időszakában, de a terméséréskor is nagyon hangulatos hátteret biztosítanak. Arborétum jellegű 5 hektáros örökzöld ültetvényünk szintén alkalmas eljegyzési, esküvői vagy családi fotózásra. Modern, nagy légterű fóliasátraink, illetve szabadföldi területeink is mind alkalmasak lehetnek fotó és videó készítéshez.

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjük, írjon a kiserletiuzem@kertk.szie.hu email címre.

 

 

magyar